Τα ιδανικά μας για τον τοκετό

Image
image

Φυσιολογικός Τοκετός

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι προτιμότερος τόσο για το παιδί όσο και για την μητέρα.

Ο τοκετός αρχίζει όταν το μωρό είναι πραγματικά έτοιμο και επομένως η λειτουργία των πνευμόνων και των άλλων οργάνων έχει ωριμάσει πλήρως.

Στον φυσιολογικό τοκετό ο θώρακας του μωρού συμπιέζεται κατά την έξοδό του, έτσι αδειάζει από το αμνιακό υγρό και η πρώτη αναπνοή είναι ευκολότερη.

image

Επεμβατικός Κολπικός Τοκετός

Ο επεμβατικός κολπικός τοκετός με ασφάλεια είναι προτιμότερος τόσο για το παιδί όσο και για την μητέρα

image

Τοκετός στο Νερό

Η διαδικασία του τοκετού στο νερό έχει εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις στη διαχείριση του πόνου και στη διάρκεια του τοκετού. Συγκεκριμένα, το νερό αυξάνει τις ενδορφίνες, την κυκλοφορία του αίματος, τον ρυθμό αναπνοής και μειώνει την αρτηριακή πίεση, το οίδημα και τον πόνο. Έτσι προσφέρει αναλγησία στο 1ο στάδιο του τοκετού ενώ η άνωση του νερού δίνει μεγάλη ευκολία στην κίνηση και στις αλλαγές θέσης της επιτόκου, αποφεύγοντας την καθήλωση στο κρεβάτι

image

Φυσιολογικός Τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

Μία δυνατή και ασφαλής επιλογή

VBAC σημαίνει «κολπικός τοκετός μετά από καισαρική τομή». Είναι ο όρος που χρησιμοποιείται όταν μια γυναίκα γεννά φυσιολογικά, έχοντας γεννήσει με καισαρική τομή στο παρελθόν.  Η κολπική γέννηση μπορεί να περιλαμβάνει τη γέννηση με την βοήθεια κουτάλων ή εμβρυουλκού.

image

Καισαρική Τομή

Μία επιλογή όταν υπάρχει λόγος

Η καισαρική δεν πρέπει να θεωρείται λύση ώστε να  αποφευχθεί ο φυσικός τοκετός . Σε περιπτώσεις που υπάρχουν επιπλοκές πριν και κατά τον τοκετό (υποξία, δυσκολία καθόδου του εμβρύου ή λάθος θέση αυτού, μολύνσεις κ.α ) ,η καισαρική τομή μπορεί να σώσει το παιδί και τη μητέρα και είναι πολύ πιθανό σε τέτοιες περιπτώσεις ο γιατρός να αποφασίσει να προσφύγει σε αυτή.

Επισκληρίδιος Αναισθησία

Ανακούφιση πόνου κατά τον τοκετό

Η  επισκληρίδιος είναι μία μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει τον πόνο χωρίς η γυναίκα που γεννά, να χάσει την αίσθηση των μυών της πυέλου οι οποίοι χρειάζονται κατα την διάρκεια του τοκετού. Κατά την επισκληρίδιο χορηγείται αναλγητικό μέσω ενός πολύ λεπτού καθετήρα που τοποθετείται στην πλάτη απο τον αναισθησιολόγο .

image

Ρωτήστε τον ιατρό

Ο ιατρός Αριστείδης Μάντακας έχει εκπαιδευτεί στην διαχείριση  περιστατικών στην αίθουσα τοκετών (Advanced Labour Ward Practice) και είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην μαιευτική υψηλού κινδίνου και έχει την απαραίτητη εκπαίδευση να σας καθοδηγήσει και να σας εξηγήσει πια μέθοδος είναι πιο κατάληλη για την περίπτωσή σας.

Ωράριο Λειτουργίας

Τρίτη: 15:00 - 21:00

Τετάρτη: 15:00 - 21:00

Παρασκευή: 15:00 - 21:00

Πάντα μετά απο ραντεβού

Προσπαθούμε πάντα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας

book me button

Επικοινωνία

Αριστείδης Ν. Μάντακας

Φανερωμένης 5 & Αγαμέμνονος 13

Χολαργός - 15561 - Αθήνα

Τ:2155208452 - Φ:2118003471

Κ:6944770530 - Ε: iatreio@drmantakas.gr

 

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας

Screenshot 2021-01-22 at 10.33.05 AM.png